Hasj en Wiet: Wat Zijn De Verschillen?

Wiet en Hasj: Wat zijn de verschillen

Hasj en Wiet zijn beide afkomstig van een vrouwelijke cannabisplant. Ze bevatten beide THC en je kunt er stoned/high van worden. Wanneer je niet bekend bent met deze termen kan het best verwarrend zijn. Hoe kun je ze het beste gebruiken en wat zijn de verschillen?

Wiet (Marihuana): 

Je hebt het in alle soorten, maten en kleuren. Wanneer een cannabisplant klaar is met bloeien en er toppen verschijnen is het een teken dat je moet gaan oogsten. Tijdens het oogsten van je plant knip je de grotere bladeren af en blijven er toppen over met wat bladeren erin. Deze toppen worden vervolgens gedroogd om te worden gerookt. Deze toppen worden in theorie vaak gezien als wiet wat je koopt in een coffeeshop! Je kunt de grote bladeren ook verstaan onder wiet. Deze zitten namelijk ook vol met THC en worden vaak gebruikt voor olie. Deze bladeren worden niet gerookt vanwege het lage THC gehalte en de slechte rookbaarheid.

Wiet en Hasj: Wat zijn de verschillen

 

Hasj (Hasjiesj):

Hasj wordt op een andere manier bereid dan Wiet. Het is een stuk lastiger om te produceren. Het wordt gemaakt van zuivere trichomen van de cannabisplant. Dit zijn de kleine witte haartjes die zich merendeel bevinden op de bloemen van de cannabisplant. Deze worden van de plant gescheiden en hierna in geconcentreerde blokken geperst door druk in combinatie met hitte.

Sterkte:

Hasj is vaak sterker dan Wiet, omdat het is gemaakt van zuivere trichomen. Wiet bevat vaak tussen de 15-30% aan THC terwijl het bij Hasj gemiddeld rond de 25-30% ligt. Je zult dus bij Hasj meer stoned/high worden dan van wiet. In de praktijk tijdens het roken van een joint zal je waarschijnlijk niet super veel verschil merken. Van Hasj doe je vaak minder in je jointje, omdat het zo sterk is.

Gebruik:

Wiet wordt vaak gerookt via een Joint, Bong of Vaporizer. Bij het roken in een Joint wordt vaak een Grinder gebruikt om de droge wiet zo klein mogelijk te maken. Bij een Bong of Vaporizer laat je de toppen vaak heel of maak je ze kleiner, zodat je ze goed kunt verbranden. Hasj kun je niet in je Vaporizer doen! Het is er namelijk niet voor geschikt en zou dan ook weleens je Vaporizer kapot kunnen maken. Hasj wordt vaak toegevoegd aan een Jointje in combinatie met andere kruiden. Je kunt het ook in je Bong doen met een screen ertussen (dit voorkomt dat het in de bong valt). Het wordt ook vaak gerookt met een klein pijpje. Het is voor beide ook mogelijk om het te eten! Vaak wordt het dan toegevoegd in iets zoets wat veel boter bevat (boter neemt de THC goed op).

Wiet en Hasj: Wat zijn de verschillen

Conclusie:

Je kunt Wiet herkennen aan de groene bloemen die vaak zijn gedroogd. Hasj is vaak bruin en komt in plakken/stukken. Hasj heeft een langere bereidingswijze dan Wiet, ook ligt het THC percentage vaak een stuk hoger. Wiet is een stuk makkelijker om zelf te kweken of om een joint van te draaien.

Geef een reactie